dinsdag 6 januari 2009

Choco-pi op reis


Gisteren trok Choco-pi over onze zuidgrens, Vlaanderen in. Het artikel dat ik eerder voor Euclides schreef is, in licht-gewijzigde vorm, daar overgenomen door Vector, tijdschrift voor het wiskundeonderwijs.

In het artikel presenteer ik het FabLab, waar ik de mallen voor de chocoladeletter maakte, als rijke leeromgeving voor integratie van bètatechnische vakken in het secundair en hoger onderwijs.

Het blad wordt deze week in 6000-voud verspreid onder Vlaamse scholen. In het artikel daag ik onze zuiderburen uit het Choco-pi-stokje van mij over te nemen, ter gelegenheid van de naderende internationale Pi-dag, 14 maart (3/14 in de Amerikaanse schrijfwijze) 2009. Men heeft daar toch een naam hoog te houden op het gebied van chocoladeproductie?

Ik verklap nu alvast dat ik zelf, in samenwerking met de Wiskundemeisjes, ook met iets bezig ben voor die dag: een heel aardige prijsvraag. Vanaf half februari meer nieuws, vermoedelijk niet hier, maar op een speciaal voor deze gelegenheid aangemaakte nieuwe blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten